Kesän mielenkiintoisin henkilökuvaus

”Teettekste jotain leffaa?”

Juuri nyt tätä kirjoittaessani sataa vettä ja tuulee. Taisi ukkonenkin jyrähtää jossain vähän kauempana. Mikä voisikaan olla otollisempi hetki muistella menneen kesän lämpimiä kuvauskelejä, kun vielä myöhäisen illan tunteina kuvaaja pyyhkäisi ohimoittensa hikikarpaloita T-paitansa hihaan.


Tämän muistelon tapahtumat saivat alkunsa jo ennen viime vuoden joulua, kun sain yhteydenoton lahjaksi ostettavaa kuvausta koskien. Joululahja tavoitti vastaanottajansa, ja kesän koittaessa oli aika antaa rahalle vastinetta.


Lahjakortin saajiksi paljastui todella mukava, puhelias ja ainakin omasta vaniljaisesta vinkkelistäni katsottuna taiteellinen, ehkä hieman boheemikin nuori pari. Pariskunnalla oli haluamastaan kuvasta hyvin selkeä visio. Tämä ei ole ihan jokapäiväinen juttu, sillä usein kuvattavat jättävät lähes kaiken kuvaukseen ja lopputulokseen liittyvän kuvaajan näkemyksen varaan.

"Portrait of two of the greatest lovers I have ever known"

Sain sähköpostitse referenssikuvan, jonka hengessä nuori pari halusi itsensä ikuistettavan. Kyseessä oli Android Jonesin Union-teos, joka on tekijän omin sanoin “portrait of two of the greatest lovers I have ever known”. Alkuperäinen maalaus on aikanaan pistetty aluille parin hääseremonian kuluessa.


Android Jones, Union. Tämän teoksen pohjalta lähdettiin ideoimaan.

Täytyy myöntää, että innostuin projektista ensin hitaasti. Kuvausajan sopimisen ja itse kuvauksen väliin mahtui viikkoja, joiden aikana pääsin rauhassa miettimään kuvan toteutusta. Mitä lähemmäs kuvauspäivää aika liikkui, sitä enemmän ideat muuttuivat suunnitelmien muotoon. Sen myötä yllätin itseni hyvinkin innostuneena tämän projektin toteuttamisesta.


Pariskunta panosti kuvaan suuresti, askarrellen itselleen asianmukaiset vaatteet ja asusteet. Itse kuvaukseen meni aikaa tunnin verran, josta valtaosa kului mallien kasvojen saamiseen juuri oikeaan kulmaan ja oikealle etäisyydelle toisistaan. Tapahtuma alkoi saada ohikulkijoiden huomiota ja kommentteja – ei varmastikaan ihan päivittäinen näky kesäisellä Laivurinrinteen pienellä nurmikkokaistaleella. ”Teettekste jotain leffaa?”


Raakakuva | Making of Union
Tämä kuva valittiin noin sadasta eri otoksesta kuvauksen jälkeen

Final image | Making of Union replicate
Tämä on lopputulos muutaman tunnin kuvankäsittelyn jälkeen
Kuvan editointiin kului tunteja

Suurin osa kuvaan käytetystä työajasta kului kuitenkin koneen äärellä kuvaa editoiden. Vaikka olin suunnitellut jälkityötkin suhteellisen tarkkaan, eteni homma kuitenkin osin ihan fiilispohjalta ja tavoistani poiketen yritysten ja erehdysten sävyttämänä. Kuvan editointiin kului lopulta tunteja, jotka kaikki olen ahtanut tähän reilun parin minuutin nopeutettuun making of -videoon.


Videon musiikki: Kevin MacLeod - Dream Catcher


Valokuvaajan työn yksi parhaista puolista on keikkojen luonteiden laaja kirjo. Vaikka lopullinen kuva ei ehkä kaikilta yksityiskohdiltaan vastaa omaa ja tavanomaista tyyliäni, tämä oli kuitenkin ehdottomasti yksi tähänastisen urani mielenkiintoisimmista ja innostavimmista töistä!

 

Lue myös: Miten valmistaudun perhekuvaukseen

101 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki